torstai 27. toukokuuta 2010

Itseruskettavista ja rusketuksesta

Mä olen luonnostaan tosi vaalea iholtani. Näin kesällä se oikeesti häiritsee, kun tuntuu että se valkoisuus loistaa varsinkin auringon paisteessa kilometrien päähän. Eikä se tähän jää, valkoisuuden lisäksi en rusketu juuri lainkaan. Ja sitten kun se vähäinen rusketus on nähtävissä, onkin jo syksy.. Joten se siitä pienestä ruskettumisen ilosta. Ei mulla mikään pakkomielle oo ruskettua, mutta antaisin kyllä mitä vain, että väriä tarttuisi jo alkukesästä edes hieman, etten näyttäisi ihan kalmankalpealta. Sellainen terve päivetys olisi enemmän kuin tervetullut.

Siks saatan välillä turvautua itseruskettaviin, tosin välillä aika huonoin tuloksin. :D


Sain pari vuotta sitten kaverilta lahjaks Garnierin Ambre Solaire -itseruskettavan. Tuohan on siis suihkutettava, ja systeemi on kyllä kätevä. Harmi että nuo jämät tuosta pullosta eivät riittäneet jalkoihin kuin yhden kerran, mutta kelpo tuote tuo olisi varmasti niille, jotka ovat jo luonnostaan hieman tummempia (ei siis ihan vitivalkoisia, kuten minä) iholtaan. Mulle tuo tekee ainakin liian tumman rusketuksen jo ensimmäisellä kerralla. Ja kun se rusketus oli niin pakko saada pikapikaa, niin totta kai onnistuin saamaan sen epätasaisesti joten seepraefekti oli taattu. :D Tää itseruskettava on siitä hyvä, ettei se ihan äkkiä lähde pois, mutta saunassa ja suihkussa se kuitenkin hieman haalenee kun kunnolla yrittää pestä sitä pois. Melkein tekisi mieli ostaa uudestaan, mutta koitan takoa päähäni järkeä, ettei ole mitään järkeä ostaa tuota koska siitä tulee liian tummaa jälkeä.


Viimeinen hankinta on sitten tuo Doven perinteinen itseruskettava, mutta taas onnistuin saamaan sen levitettyä epätasaisesti. Muutenkin tuo on vain kevyesti päivettävää, joten pikkuisen järkytyin kun tuostakin tuli heti ekalla kerralla liian tummaa jälkeä. Päätin etten ennen ylppäreitä leiki enää tuolla itseruskettavalla, mutta ylläri tuolla yöpöydällä on nyt odottamassa kosteusvoide+itseruskettava sekoitettuna keskenään.. Ja kyllä, aion koittaa sitä. :D Tää Doven päivetys kuitenkin lähtee helposti pestessä pois, ja vielä helpommin se lähtee kun on ensin vähän aikaa saunassa, jonka jälkeen pesee kunnolla kuorintahanskaa käyttäen rusketuksen pois. ;) Eli mitään kovin suurta vahinkoa en voi tällä saada aikaan.

Oikeesti joskus tykkään tosta vaaleasta ihon väristä, mutta kyllä se välillä (eli aika usein) pistää ketuttamaan. Vähän sama asia luonnonkiharien hiuksien kanssa, ne keillä ei niitä ole niin haluaisivat, ja ne keillä on niin haluaisivat että niitä ei olisi. :D Ainahan se mitä itsellä on, ei riitä vaan haluaa jotain muuta. Vielä kun joskus oppis arvostamaan tota vaaleaa ihoa ja luonnonkiharia hiuksia.. Tosin noista kiharoista tykkään välillä, mut muuten se on sellainen viha-rakkaus -suhde.

Ei kukaan muuten osais suositella vaalealle iholle mitään itseruskettavaa, joka ei tee liian tummaa päivetystä heti ekalla kerralla? Vinkkejä otettais mielellään vastaan. :)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Apteekista löytyy (en vaan muista nimeä) hyvää itseruskettavaa meille valkoisille tai siis ainakin kasvoille tarkoitettua. En ole vielä testannut sitä vartalolle tarkoitettua, mut uskoisin hyväksi ton naamarasvan perusteella.

Anonyymi kirjoitti...

Itselläni aivan samat ongelmat! Valkoinen ruskettumaton iho ei ole niin ihana asia kesällä, ilman legginsejä shortsien kanssa saa kokea noloja hetkiä kun vastaan kävelee ruskettuneita koipia kerta toisensa perään... Tiedän tunteen erittäin hyvin. Viime kesänä kävin läpi kaikki kaupan itseruskettavat ja päivettävät, eikä mikään napannut. Ja tietenkin juuri sinä tärkeänä päivänä, jota varten oli rusketuspurkkien kanssa uurastettu jo tovi, alkoi suihkun jälkeen rintakehässä päivetys lohkeilemaan.. Voi sitä fiilistä! Aivan järkyttävää.
Ja luonnon kiharat myös itsellä eikä jaksaisi aina tämän karhean pörrö pehkon kanssa olla, mutta ei auta. ennemmin tämä kuin tikkusuora liimaletti;)

Onko tuo sinun doven päivettävä "fair to normal skin"? Toinen vaihtoehto oli muistaakseni normaalista tummaan.. Minulla se vaaleille tarkoitettu on jaloissa aika sopiva, ei liian tumma eikä jätä epätasaista väriä. Kunhan ei laita liikaa ja hieroo kuivumiseen saakka niin toimii:)


-mariina