perjantai 23. huhtikuuta 2010

Laihduttaminen - helppoa kuin mikä

Kaikessa yksinkertaisuudessaan pitäisi laihtua, kun kuluttaa enemmän mitä syö. Miksei se kuitenkaan ole näin helppoa?!? Oon tullut siihen tulokseen, että vaikka syön mielestäni suht terveellisesti,  jotain mätää tässä ruokavaliossa on, kun paino ei tipu. Joko mä syön liikaa hiilareita, tai liian vähän proteiineja tai jotain muuta vastaavaa, mutta joku juttu tässä nyt on vinksallaan.

Se on ainakin varmaa, että syön liian isoja annoksia. Mitä isompia annoksia tottuu syömään, sitä enemmän mahalaukku venyy ja ruokaa mahtuu. Nyt yritän opetella syömään pienempiä annoksia, jotta tulisin pienemmästä määrästä ruokaa kylläiseksi.

Liikuntaahan pitäisi harrastaa mahdollisimman paljon, mutta itse en ole huomannut (valitettavasti) mitään muutoksia painossa, harrastanko liikuntaa vai en. Tuon parin viikon liikuntatauon aikana paino ehkä nousi alle kilon, mutta ei missään vaiheessa sen enempää. Alkuvuodesta kun aloin harrastaa liikuntaa (ennen sitä en oikeesti liikkunut yhtään tuntia viikossa, kaikki mitä harrastin oli hyvin vähäistä hyötyliikuntaa..) saatoin liikkua enemmän kuin 7h/vk, mutta silti paino ei laskenut. Liikuntaa kuitenkin aion harrastaa jatkossa, koska kyllä se ainakin lihaksia jossain määrin kasvattaa ja poltaa rasvaa, vaikka se ei painossa näykään..

Mun täytyy kohta varmaan palkata personal trainer itselleni, että tästä laihdutuksesta tulis jotain. Onneks mulla ei kuitenkaan oo varaa sellaiseen, joten saan ainakin jonkun aikaa (toisinsanoen todella piiitkän ajan) tulla toimeen omillani..

Noh, jatkan kamppailuja kilojeni kanssa ja menen hetkeksi stepperin kimppuun. Meiltä kun löytyy vähän kaikenlaisia kuntovälineitä, joita harvemmin tulee kuitenkaan käytettyä.. Stepperi ainakin on suht raskas jaloille, eikä se pidä kovaa meteliä, joten voin hyvin telkkua katsellessa liikkua sillä. :D

2 kommenttia:

Emilia kirjoitti...

Mun mielestä laihduttaminen ei sinänsä ole mikään helppo juttu; se vaatii kuitenkin todella paljon itsekuria! Ja päättäväisyyttä, eikä siitä voi syyttää ihmistä jos sitä ei ole - koska kaikki eivät ole samanlaisia!

Anonyymi kirjoitti...

Itsehän olen saanut painon tippumaan kiloklubin avulla. Ilmaista ammattiapua! Varmasti toimii jos vaan on rehellinen itselleen ja jaksaa merkata kaikki syömisensä säntillisesti! Tsemppiä! www.kiloklubi.fi