sunnuntai 10. tammikuuta 2010

Lemmikin omistajan arkea

Meillä on lemmikkenä kissa ja muutama kani. Kanit ovat minun harrastukseni, ja kasvatan pienimuotoisesti leijonaluppia. Kaneja meillä on tällä hetkellä yli 10 + yksi 4 poikasen poikue, eli ihan kiitettävä määrä niitä on kertynyt. Tässä pieni kurkistus päivääni näin lemmikin omistajan näkökulmasta.

Aamulla (tai oikeastaan jo päivällä..) n.11.30 heräilin, jonka jälkeen vein kaneille silmät ristissä aamuruuan, joka oli puolikas näkkäri (siis per naama). Mitään muuta en jaksanut tehdä, koska olin jo suunnitellut, että tänään on siivouspäivä ja siivouksen ohessa tulee tehtyä sitten "rästiin" jääneet hommat.

Kun kello oli n. 13.30, menin siivoamaan kanilaa. Oli suorastaan ihanaa huomata, että pakkasten ansiosta kanilan lämpötila on mennyt pakkasen puolelle, minkä seurauksena kanien pissat olivat jäätyneet kiinni. Eihän tässä muuten mitään ongelmaa ole, mutta kun kanilassa sattuu asumaan eräs kanipariskunta, joiden vessalaatikko on ainoa siisti osa koko häkissä. Eli nämä huimalla älymäärällä siunatut kanit käyttävät kaikkea muuta vessana, paitsi sitä vessalaatikkoa. No, tulipahan vähän lisätyötä, kun yritti niitä jäätyneitä pissoja kaapia häkin pohjalta. Ainoa hyvä puoli tuossa kylmyydessä on se, että pissa ei haissut. ;)
Samalla tuli siivottua myös pari muutakin häkkiä ja rapsuteltua seurankipeitä mussukoita.
Aikaa siivousoperaatioon meni reilu tunti, koska samalla hain kaneille heinää ja täytin kaikkien vesipullot. Huomenna täytyy siivota pari häkkiä, jotka tänään jätin siivoamatta. Täytyyhän sitä huomenna jotain tekemistä olla, kun ei kouluakaan ole. ;D

Iltapäivällä oli tarkoitus ottaa poikasista 2vk kuvat, mutta kamerasta oli akku tietenkin tyhjä, joten akku lataukseen ja illalla uusi yritys!

Illalla sitten pääsin kuvailemaan pupuvauvoja, jotka ovat jo hirmu vilkkaita. Kahdella poikasesta neljästä silmät ovat puoliksi auki, eli vain toinen silmä on auki.

Kanien iltaruuan aika on n. klo 21 aikaan, ja ihanaa kun vedet oli vaihdettu jo päivällä, niin ei tarvinnut enää niiden kanssa sählätä. Sama heinän kanssa, sitäkään ei tarvinnut (eikä tarvitse pariin päivään) hakea. Ruokinta sujuikin nopeasti, kun tarvitsi antaa vain pelletit kaikille.
Jostain kumman syystä meidän kaneilla tuntuu olevan pohjaton mahalaukku. Aina kun kanilaan menee, kaikki haluaisivat vain ruokaa ja lisää ruokaa.


Poro ulkoilemassa

Ja kisua tietenkään unohtamatta, aamulla sille ei kelvannut raksut. Ja kun ruoka ei maistunut, niin se tuli yläkertaan kerjäämään ja kyllähän se sitten pariin otteeseen sai vähän kinkkua. Sisälle se sitten jäikin nukkumaan ja vaikka Killillä on vesikupissa vettä, niin joulukuusen jalasta vesi maistuu paremmalta.. Ja totta kai Killi juttelee tosi paljon, ja mä juttelen sille takaisin. Kommunikaatio pelaa, ainakin useimmiten. :D

Tällainen päivä siis tänään. Jotain varmasti unohtui, joten pahoittelut jos en kaikkea muistanut kirjoittaa. Pääasia, et oleellisimmat tuli kirjoitettua.

Ei kommentteja: