sunnuntai 31. tammikuuta 2010

Viikkokatsaus: vk 4

Tässä olis nyt ensimmäinen viikkokatsaus. Viikkokatsaus on siis lähinnä liikuntapäiväkirja,  johon kirjoittelen myös kaikki herkut. Aika tylsää luettavaa teille lukijoille (joita ei kyllä kovin montaa taida olla.. :D), mutta toivon, että tää motivoi mua liikkumaan enemmän.

Maanantai:
ei liikuntaa :(

Tiistai:
lenkki n. 4km (n. 50 min.)

Keskiviikko:
vajaa puolen tunnin lenkki

Torstai:
15 min kuntopyörällä

Perjantai:
n. 4km lenkki/60min
20min kuntopyörällä

Lauantai: 
n. 40 min lenkki koirien kanssa
30 min kuntopyörällä

Sunnuntai:
n. 45-60 min. lenkki koirien kanssa

Ajattelin kirjoittaa aluksi jokaisen päivän kohdalle myös syödyt herkut, mutta mun mielestä on kauheeta itse nähdä, mitä kaikkea on tullut mässäiltyä viikon aikana. Toki itse kirjoitan ne muistiin jokaisen päivän kohdalle, mutta ihan muita ihmisiä ajatellen listaan syödyt herkut tässä julkaistavassa postauksessa vain tuohon alle. En taida uskaltaa kirjoittaa niitä noiden minimaalisten liikuntasuoristusten perään.

Mitäs sitä sitten oikein tuli syötyä viikon aikana?! Melkein joka päivä jotain hyvää. :P Paitsi paljastan sen, ettei maanantaina tullut syötyä mitään makeeta!
- useana päivänä pullaa
- parina päivänä jäätelöä
- muutama jaffa-keksi
- karkkeja normaalia vähemmän!
- suklaata ja pari lasia limsaa

Ei näytä enää niin pahalta toi lista, mutta uskokaa vain, luonnos oli kamalaa luettavaa, kun kolmena peräkkäisenä päivänä luki pullaa... pullaa.. pullaa.

Ihan itseäni piristääkseni teen yhteenvedon noista liikuntasuorituksista.

+ vähän reilu tunti kuntopyöräilyä
+ n. 4 tuntiä lenkkeilyä

No niin.. Suoraan sanottuna ei paljoa piristä noi liikuntamäärät. Surullista on kuitenkin tajuta se, että mä oon liikkunut oikeesti paljon tän viikon aikana normaaliin elämääni verrattuna. Eli mä en oo liikkunu yleensä paljo paskaakaan, ehkä just tietokoneen ja jääkaapin väliä ja koulussa luokasta toiseen. :( Ja mikäs se suositus on, minkä verran pitäis päivässä harrastaa liikuntaa? Muistelisin joskus lukeneeni, että vähintään tunti päivässä ja mä olen liikkunut viikon aikana vain 5 tuntia, eli toi määrä pitäis suunnilleen kaksinkertaistaa. Netistä en nyt pikaisella etsimisellä löytänyt tuota liikunnan suositusmäärää, mutta varmasti se jotain tuohon suuntaan oli.

Ensi viikolle siis tavoite, pyöräilyä miellään 2 tuntia ja lenkkeilyä 5 tuntia. Ei pitäis olla kovin paha toteuttaa. ;)

Ei kommentteja: